• Welkom
   


  Welkom op de website van de Gereformeerde kerk vrijgemaakt “De Rank” in Zuidhorn.       
  Op deze website kunt u informatie vinden over wie we zijn, wat ons in beweging zet, wat we doen en waar u ons kunt vinden.

  Iedere zondag open

  De leden van de kerk komen iedere zondag bij elkaar om te ontmoeten en over Gods liefde te horen uit Zijn Woord, de Bijbel.
  Die woorden van liefde geven ons hoop, richting, energie en kracht voor ons dagelijks leven. In de kerkdiensten zingen we psalmen, gezangen en liederen tot eer van God en bidden wij om onze dankbaarheid uit te spreken en delen wij onze zorgen en verdriet met
  onze Vader in de hemel.

  Wij nodigen u van harte uit om eens langs te komen in één van onze diensten.
  Op de hoofdpagina kunt u de aanvangstijden vinden en de knoppen om onze diensten via internet te volgen of terug te kijken

  Wij nodig u uit eens rustig rond te kijken op onze website en we hopen dat we u binnenkort in één van onze diensten mogen verwelkomen. Voor meer informatie kunt u altijd Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons opnemen.


  Van harte welkom!

  GKv. “De Rank”,
  Zuidhorn

 • Iedere zondag worden er, in de periode van 15 mei tot 15 september, ’s morgens om 9.30 uur en 's avonds om 19.00 uur kerkdiensten gehouden in De Rank, Westergast 8 Zuidhorn. De diensten zijn hier live te volgen 

  Hier vindt u in de kalender welke predikanten er voorgaan.

  Na 15 september beginnen de diiensten ’s morgens om 9.30 uur en 's middags om 15.30 uur

 • Binnenkort zullen we als gemeente uitgenodigd worden voor een feestelijk samenzijn in Kolozsvár (Cluj-Napoca), Roemenie, naar aanleiding van de 20 jarige contacten die wij als gemeente onderhouden met de gemeente in Kolozsvár (Kakasos-templom).

  Iedereen die er ooit geweest is vanuit onze gemeente, wordt van harte uitgenodigd om het in weekend van 15/16 oktober 2016 (het eerste weekend van onze herfstvakantie) in Kolozsvár te zijn. Vanuit de commissie zullen we proberen bij te houden wie er allemaal gaan (en door te geven aan de gemeente daar), maar het is aan een ieder zelf om op eigen initiatief die kant op te gaan. We zullen daar een onderkomen krijgen en een mooi weekend kunnen verwachten!

  Namens de Roemeniëcommissie,

  Klaas Wierenga

   

 • De Leidraad komt iedere 14 dagen tot stand met inzet van een groot aantal leden van onze gemeente. De huidige Leidraad-samensteller heeft aangegeven dat het na 15 jaar tijd is om een vervanger te zoeken voor zijn schakel in de totstandkoming van de Leidraad.

  De BR is daarom op zoek naar of 2 enthousiaste samenstellers van de Leidraad m/v

  Je taak:
  het opmaken van de digitaal aangeleverde kopij en zorgen dat deze kopieer klaar wordt gemaakt:

  Je krijgt 1 x per 14 dagen dinsdagavond na 19 uur de kopij aangeleverd en zorgt dat deze dezelfde avond wordt opgemaakt. Ben je nauwkeurig en kun je goed omgaan met het programma Microsoft Word, versie 2010, dan zijn we op zoek naar jou.

  Aantal uren:
  Afhankelijk van de hoeveelheid kopij en hoe dit uitkomt op een veelvoud van 4 pagina’s kost het ca 2,5 uur per 14 dagen (ca 22x per jaar).
  Je hoeft er de deur niet voor uit!

  Wanneer:
  Zo spoedig mogelijk

  Kom jij het team versterken? Uiteraard word je zorgvuldig ingewerkt.

  Voor info en/of aanmelding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Groninger Zwemmers naar de Special Olympics

  En één van die zwemmers, Trienco, is lid van onze gemeente. Ze hebben er lang voor getraind: de zwemmers Jitze (29) en Trienco (32) komen uit 't Westerkwartier en vormen samen met twee teamgenootjes uit Overijssel en hun coach Jantiena de Vries het Nederlandse zwemteam.
  Beide mannen hebben getraind in zwembad Eekebuuren in Oldekerk en zijn klaar voor de wedstrijden Volgens coach De Vries : 'Ze trainen al een jaar heel hard. We hebben gewerkt aan de start, de slag en het op-tempo doorzwemmen. Ik denk dat ze wel met een mooie medaille thuiskomen'.
  Goud gaat het worden De mannen zwemmen in Los Angeles verschillende afstanden, waaronder de estafette. Trienco gaat voor goud, met minder neemt 'ie geen genoegen. Dinsdag 21 juli zijn ze vertrokken en ze zijn goed aangekomen.

  Wat zijn de Special Olympics? Daarover en over de reis en de aankomst van de sporters in de VS is hier een filmpje te bekijken.

  De openingsceremonie is live te volgen en begint om 17.00u lokale tijd. Vanwege het tijdsverschil is de livestream in de nacht van 25 op 26 juli om 02.00u te zien is via deze link

  Lees ook Trienco en Jitze zijn klaar voor Amerika en Groninger deelnemers 'als helden ontvangen'

  Bron: RTV Noord

   

 • Infobulletin nr. 119, mei 2015

  Bent u ook onder de indruk van de stroom vluchtelingen die Zuid-Europa binnenkomen en de vaak erbarmelijke toestanden daarbij? Denkt u na over hoe dat moet met al die asielzoekers die Nederland krijgt te verwerken? Raakt het u dat is gebleken dat onder hen een openheid is voor het evangelie? Hoe reiken wij hen de hand en welke boodschap heeft hebben wij als christenen voor hen?

  “Wees gastvrij”, zegt Yusuf, “Omarm de ander, toon respect, leg de ‘loper’ voor hen uit. Door onze gastvrijheid kan iets van Gods Koninkrijk zichtbaar worden.” Yusuf was moslim in Turkije, heeft in zijn thuisland de God van de Bijbel leren kennen en vluchtte uiteindelijk naar Nederland.

  Dit nummer van het Infobulletin vertelt zijn verhaal. In het gesprek met de ander en zeker ook met de moslimnaaste kan er soms zomaar een opening zijn om God en Jezus Christus ter sprake te brengen. Dat gebeurt bij studenten in Groningen en andere steden die geloofsgesprekken voeren met medestudenten uit Iran en Saoedi-Arabië. Het gebeurt in de vele vrouwengespreksgroepen in ons land waar christen- en moslimvrouwen samen luisteren naar verhalen uit de Bijbel door middel van het vertelprogramma ‘Storytelling’. Door al die contacten zijn er moslims die tot geloof in Jezus Christus komen, geloofsvragen hebben, onderwijs nodig hebben en de vraag om gedoopt te worden neerleggen in het midden van de christelijke gemeente.

  Hoe reiken wij hen de hand als we het lijden van vluchtelingen zien, de vragen van moslims tot ons komen en zij een plaats zoeken in het midden van de christelijke gemeente?

  Dit Infobulletin gaat in op deze vragen. Wanneer u geïnteresseerd bent in ons Infobulletin en regelmatig dit blad wilt ontvangen of anderszins meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met het kantoor van E&M. Bezoek onze website waar u ook de webshop vindt.

 • Het GKv-zendingswerk is veranderd. Wat is er precies veranderd en wat gaat u als kerklid daarvan merken? We praten u graag bij!

  Als GKv-kerken willen we mensen vertellen over Jezus, wereldwijd. Daarom ondersteunen we samen lokale kerken wereldwijd die daar volop mee bezig zijn en het geloof delen, in woord en daad! In dat zendingswerk is niets veranderd. Want zendingswerk is anno 2015 nog steeds hard nodig; 2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet als hun Verlosser…!

  Meer samenwerking en eenheid

  Maar de organisatie van dat zendingswerk, binnen de GKv, is wel veranderd. Sinds september 2014 is er een landelijk samenwerkingsverband voor zending en hulpverlening vanuit de GKv, met als ondersteunende organisatie de Verre Naasten. Doel: meer samenwerking en eenheid. Zo willen we als betrokken kerken onderling kennis, ervaring en middelen delen en onze missie ‘geloof delen wereldwijd’ zo goed mogelijk realiseren!

  Nieuwe naam en logo

  De nieuwe samenwerking en eenheid in GKv-zending komt ook terug in de voorlichting. Dat ziet u terug in de nieuwe namen van de regionale samenwerkingsverbanden van lokale GKv-kerken rond zendingsprojecten (voorheen Zendende Instanties). In deze nieuwe namen komt standaard het woord ‘mission’ terug (het ‘nieuwe’ woord voor zending). Bij de naamsveranderingen hoort ook een nieuw logo waarin de directe samenwerking met de Verre Naasten tot uiting komt. Daarnaast is er een nieuwe slogan ‘geloof delen wereldwijd’ en zijn er vernieuwde communicatiemiddelen, zoals een nieuwe website en Naast!

  We hopen en bidden dat alle veranderingen mogen bijdragen aan de betrokkenheid bij zending en onze missie; geloof delen wereldwijd! Dat doen we samen! Bidt en doet u mee? Bekijk ook het filmpje over Lisa en Robert.

  Bron: Zuid Afrika Mission

 • In oktober 2014 heeft Chera Theatraal iets laten zien aan de vrouwen van de Rank in Zuidhorn van de show Chaos. Wat een heerlijke middag wat dat. Er was herkenning, een lach en een traan.

  Daarom komt Chaos weer naar Zuidhorn, maar nu met de hele show.

  Het publiek mag rekenen op een avond waarin prachtige onderwerpen naar voren komen in het cabaret. Chaos gaat over de zoektocht in het leven van een Christen. De weemoedige herinneringen van een cabaretière die de reformatorische kerk heeft verwisseld voor de evangelische en er achter is gekomen dat je heimwee kunt hebben...
  De gewaardeerde Gereformeerde roots, het loslaten van oude dingen, het omhelzen van iets nieuws, de wispelturigheid van een Evangelische stroming, de zotheid van kerkelijke verschillen, de saamhorigheid die we bij elkaar als Christenen kunnen vinden. De geschiedenis van de kerk, de verschillen tussen mannen en vrouwen, Grunneger Biebel, het komt allemaal voorbij.

  De voorstelling is een combinatie van theater en muziek. De show Chaos heeft al 5x een uitverkochte zaal getrokken, en niet alleen het Noorden, maar ook de rest van Nederland is nieuwsgierig geworden. In Zuidhorn spelen we één van de laatste voorstellingen in onze provincie. Voor een Gronings prijsje.

  Voor jong en oud: kom op zaterdag 13 juni Chaos meemaken in de Rank.

  Plaats:De Rank in Zuidhorn
  Datum
  : 13 juni a.s.
  Tijd: 20.00 (zaal open 19.30 uur)

  Entree:
  Voorverkoop: € 10,00 (via de intekenlijsten in de kerk)
  13 juni: € 12.00 
  Betalen kan voor voor aanvang van de show, zowel contant als met pin.

  Informatie: kijk op Chera Theatraal of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Op 16 april werd in het Joc, in aanwezigheid van de burgemeester Swart, de verklaring tot samenwerking ondertekend door vertegenwoordigers van vijf kerken uit Noordhorn en Zuidhorn.
  Het Kerkelijk Platform Zuidhorn e.o. (KPZ) is de spreekbuis vanuit de samenwerkende kerken naar de burgerlijke gemeente en organisaties op het gebied van sociale en maatschappelijke zorg. (Lees hier ook het artikel in de Streekkrant d.d. 21 april 2015)

  Deelnemende kerken:

  • Doopsgezinde gemeente Westerkwartier (De Vermaning), Noordhorn
  • Gereformeerde Kerk PKN (Gastkerk), Zuidhorn

  • Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (De Rank), Zuidhorn 

  • Hervormde gemeente PKN Noordhorn/Saaksum  
  • Hervormde Gemeente PKN (Dorpskerk), Zuidhorn
  • Rooms katholieke kerk, parochie Sint Jozef, Zuidhorn

  Missie:

  Het gezamenlijk versterken van de stem van de zwakkeren in de samenleving en het geven van steun aan hen die zorg of hulp nodig zijn. Het betrekken van de sterkeren in de samenleving bij het verbeteren van de situatie van de zwakkeren. Dit alles in navolging van Christus (Mattheüs 25:35-40).


  Doelstellingen:

  1. Het zijn van spreekbuis vanuit de samenwerkende kerken naar de burgerlijke gemeente en organisaties op het gebied van sociale en maatschappelijke zorg;
  2. Het zijn van gesprekspartner vanuit de samenwerkende kerken voor sociale en maatschappelijke organisaties;
  3. Het stimuleren van sociale zorg voor de plaatselijke samenleving en het (helpen) ontwikkelen van nieuwe initiatieven op dit terrein;
  4. Het samenwerken op het gebied van uitwisseling van kennis op sociaal, diaconaal en maatschappelijk terrein tussen de samenwerkende kerken.
  5. Het signaleren van ontwikkelingen op sociaal, diaconaal en maatschappelijk terrein en het daarover informeren van de samenwerkende kerken;
  6. Het verlenen van hulp aan personen die ondanks de bestaande sociale voorzieningen de boot dreigen te missen. Dit kan materiële hulp zijn of een doorverwijzing naar andere reguliere instellingen.

  Organisatie:

  Vooralsnog wil het Kerkelijk Platform Zuidhorn (KPZ) werken als “interkerkelijk platform”, waarbij de samenwerkende kerken in een convenant afspraken maken over wederzijdse verantwoordelijkheden.

  Deelnemers:  

  De lokale kerken in de dorpen Zuidhorn en Noordhorn - en op termijn het Westerkwartier - kunnen zich bij het Kerkelijk Platform Zuidhorn e.o. aansluiten.

  Samenwerkingsverbanden:

  Het KPZ zoekt naar samenwerking met kerkelijke organisaties, welzijnsorganisaties en caritasinstellingen die de werkgroepen van het KPZ van informatie, deskundigheid en ondersteuning kunnen voorzien, zoals Stichting DeWerkplaatZ, Stichting SWgZ, Stichting voedselbank Zuidhorn, Vereniging Schuldhulpmaatje, Stichting Humanitas, Vereniging De Zonnebloem en Cruciaal Christelijke GGZ.

  Aldus overeengekomen te Zuidhorn op 16 april 2015

 • Kinderkoor Mirakel uit Zuidhorn • Tienerkoor Wake-Up uit Zuidhorn • Gospelkoor Rejoice uit Zuidhorn

   Op zaterdag 18 april vindt er in De Rank in Zuidhorn een fantastisch Koningscon- cert plaats. Drie koren uit Zuidhorn zullen een spectaculaire avond verzorgen met als thema: De Koning komt! Het belooft een avond te worden met vrolijke liederen, dans, sketches en natuur- lijk één groot feest om Jezus, De Koning, te prijzen en Zijn liefde te laten zien. Tijdens dit concert zal er een verrassende rol zijn weggelegd voor onze eigen jongerenwerker Martijn Dekker.

  Het belooft dus een zeer afwisselend programma te worden voor jong en oud. Nieuwsgierig?? Kom dan op 18 april om 19.00 naar het concert!

  Het zal gehouden worden in De Rank, Westergast 8 te Zuidhorn en begint om 19.00 uur.

  Toegangsprijs: volw € 5, - en kind t/m 12 jaar € 3, - Kaartverkoop is aan de zaal. Voor verdere info kunt u bellen met Hilda Moes tel: 0594-507714

 • De laatste maaltijd voor de zomervakantie zal worden gehouden op vrijdag 24 april a.s. in Klein Hanckema, Kerkstraat Zuidhorn.

  Wilt u ook graag met anderen eten, dan kunt u zich opgeven op maandagavond 20 april of dinsdagavond 21 april van 20.00 uur – 21.00 uur.. bij Alie Westra - tel. 0594-503808.U kunt mij ook mailen t/m dinsdagavond . Mijn mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Tevens kunt u bij de aanmelding aangeven of u vervoer nodig hebt. U bent van harte welkom vanaf 18.00 uur .

  Kosten voor de maaltijd: 6 euro p.p. incl. koffie of thee. Tot ziens. Alie Westra

 • Dit jaar bestaat de Gereformeerde Brassband Groningen 50 jaar. D.V. zaterdag 11 april 2015 wordt dit gevierd met een jubileumconcert waarbij medewerking wordt verleend door pianist Cor Bakker. De GBG en Cor Bakker zullen zowel solistich als gezamenlijk ruimschoots aan bod komen. De GBG zal onder andere het bekende ‘Intrada Ein’ Feste Burg’ van Ray Farr ten gehore brengen. Samen met Cor Bakker worden diverse werken voor brassband en piano uitgevoerd zoals ‘Worn Down Piano’ van de Mark & Clark Band en een koraalmatige bewerking van ‘De dag door Uwe gunst ontvangen’ Het concert vindt plaats in de Geref. kerk ‘De Rank’ te Zuidhorn en begint om 20.00 uur. De zaal is geopend vanaf 19.15 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of voordelig te reserveren via www.gbgbras.nl Wij hopen op uw komst! Toegangsprijzen voorverkoop Volwassenen: € 10,00 (€ 12,50 aan de kassa)
 Kinderen: € 5,00
 Gezinskaart (2 volwassenen + 2 kinderen): € 27,50

 • Sprank opent op zaterdag 21 maart haar deuren.

  Op diverse locaties in Bedum, Middelstum, Zuidhorn en Roden bent u van harte welkom tussen 13.00 en 16.00 uur. Cliënten en medewerkers leiden u graag rond zodat u kunt kennis maken met de zorg van Sprank. Sprank is een stichting met een gereformeerde identiteit en biedt zorg, begelei- ding en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. We hopen u te begroeten op 21 maart! Kijk ook eens op www.stichtingsprank.nl

  De volgende locaties zijn op 21 maart van 13.00 – 16.00 uur open voor publiek:

  Woonlocatie De Steenuil, Steenuil 24, Bedum

  Dagbesteding De Ransuil, Ransuil 29, Bedum

  Zorgboerderij Fraam, Fraamweg 6,

  Middelstum Woonlocatie Bernhardpassage 66,

  Roden Woonlocatie De Parel, Westerstraat 31c,

  Roden Woonlocatie Briljant, Brilweg 28,

  Zuidhorn Logeerhuis: Fazantenlaan 20, Zuidhorn

 • Concert tour Tienerkoor Wake -Up

  Op vrijdag 20 maart a.s. geven drie enthousiaste jongeren koren een gezamenlijk concert .

  • Tienerkoor Young Reflection o.l.v. Arnold Wienen uit Assen,
  • Jongerenkoor Glorious o.l.v. Alliette Meerveld uit Zwolle
  • Tienerkoor Wake- Up o.l.v. Amanda Bakker en Vera Wienen uit Zuidhorn.

  Het belooft een geweldige muzikale avond te worden met veel zang en dans waarin de koren willen laten zien wie zij als christenen zijn voor de wereld en voor God. Een afwisselend programma waarin ieder koor zijn enthousiasme laat zien. Dit mag je niet missen!
  Tevens wordt dit concert ook uitgevoerd op zaterdag 14 maart in de Opstandingskerk, Esdoornstraat 25 te Zwolle en op zaterdag 21 maart in De Voorhof, M.L. Kingweg te Assen.

  Plaats: de Rank, Westergast 8 te Zuidhorn
  Datum: Vrijdag 20 maart a.s.
  Aanvang: 19.30 uur. 

  Entree te Zuidhorn: € 3,00 t/m 12 jaar en € 5,00 vanaf 13 jaar. De kaartverkoop is aan de zaal.

  Info: Annelies Meerveld Tel: 0594 – 597289

 • Deze week ( 2 tot en met 7 februari ) gaan de kinderkoren Mirakel en Wake Up met Rejoice een Stroopwafelactie houden. De kosten voor de aanschaf van de aanhangwagen voor het transport van de geluidsapparaten,  is namelijk hoger uitgevallen. De kinderen kunnen bij u aan de deur komen om een zakje stroopwafels te verkopen. Ook ligt er een lijst in de hal van de kerk. We hopen dat u gaat kopen. Alvast bedankt. Anneke Bontekoe, Alies vd Wal en Monique Verbree

 • De WerkplaatZ

  Na dagen dromen, brainstormen en plannen smeden hebben Anne Martini en Arie Noordhof, bestuursleden van de werkgroep “werken aan werk” in Zuidhorn, op 25 november de sleutel van hun kantoor aan de Handelsweg 8N te Noordhorn in ontvangst genomen. Een periode van klussen en inrichten volgde. Op 2 januari hebben de mannen intrek genomen in hun sfeervol ingericht kantoor in het bedrijfsverzamelgebouw te Noordhorn. Op D.V. 31 januari hoopt ChristenUnie wethouder Nederveen “DeWerkplaatZ” officieel te openen. Wij heten u op die feestelijke dag bijzonder hartelijk welkom tussen 10.00u. – 16.00u.

  DeWerkplaatZ is meer dan bij elkaar zitten, bemoedigen of een workshop geven. We verrichten diaconaal werk en geven aandacht aan werkzoekenden, senioren en overige hulpvragers. We helpen en adviseren bij financiële- en materiële nood en zijn er voor alle burgers in de gemeente. In “De WerkplaatZ”, ontmoeten vraag en aanbod elkaar. Samenwerken en op zoek naar samenwerking. Door verbinding met andere kerken, gemeente en organisaties hopen we mooie resultaten te boeken in de gemeente Zuidhorn; Participeren vanuit de kerk in de samenleving. Realisatie van dromen en wensen, gezegend worden en tot zegen zijn. De visie & missie van Stichting “DeWerkplaatZ” is om samen met andere kerken, gemeente en organisaties, uit liefde en barmhartigheid handen en voeten te geven aan participatie in de samenleving.

  Rol en doel van “De WerkplaatZ”:

  * Dienstbaar aan mens en maatschappij vanuit de kerk(en). * Het kantoor, trainings-, kennis- en ontmoetingscentrum voor de werkgroep(en) “Werken aan Werk”, “Eenzaamheid en Armoede”, “Financiële hulpverlening”. * Actief aandacht geven aan senioren en junioren, werkzoekenden, alleenstaanden, gehuwden. * Actief zoeken naar werkervarings- en stageplekken. * Werkplekken en begeleiding aanbieden aan startende ondernemers. * De plek voor ontwikkelingsgerichte- en vrijetijdscursussen en workshops. * Individueel coachen, financieel coachen en verzorgen van teamtrainingen.

  “De WerkplaatZ” is ontmoetingsplaats voor werkgevers en werkzoekenden, voor hulpvragers en adviseurs, facilitair servicecentrum Diaconaal Platform Zuidhorn i.o.

  “DeWerkplaatZ” = WerfplaatZ, OntmoetingsplaatZ en TrainingsplaatZ. Stichting “DeWerkplaatZ”, Arie Noordhof & Anne Martini. www.dewerkplaatz.nl

 • Ook dit jaar organiseert Devotion weer een kerstnachtdienst. Voor deze kerst- avond bent u en jij van harte uitgenodigd in de Rank. Het thema van de kerstnacht- dienst is dit jaar: Hope is born. De spreker tijdens de kerstnachtdienst is ds. R. Meijer en hij zal met ons ingaan op de geboorte van de Hoop. Daarnaast is er veel samenzang, zo zullen de bekende kerst- liederen met de muzikale begeleiding van het orgel (Ruthger Fransen) of de band (Spirit) gezongen gaan worden. Jongeren zullen op een bijzondere manier die avond laten zien en horen wat het verschil is wat is ontstaan door de komst van Jezus op aarde. Ook zal het kerstverhaal, dit keer in gewone taal, op de kerstavond worden verteld. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar onder het genoot van een beker warme chocolademelk of glaasje glühwein nog wat na te praten. De avond begint om 21.30 uur vanaf 21.00 uur is de zaal open, na afloop is er een deurcollecte ter bestrijding van de onkosten. Kom allemaal! Team Devotion

 • Musiceren is een feest! Samen muziek maken al helemaal. De Gereformeerde Brassband Groningen en Gospelkoor Rejoice uit Zuidhorn presenteren u een sfeervol kerstconcert met de naam “Kerstfeest is...”. Kerstfeest is voor iedereen weer anders. Maar samenzijn in deze tijd is voor iedereen fijn. Met een afwisselend programma van gospel, brass en samenzang willen wij u een betekenisvolle en sfeervolle avond aanbieden. Het concert zal plaatsvinden op D.V. zaterdag 13 december 2014 in de Geref. Kerk te Leek (Tolberterstraat 24) en begint om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur). Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, bij de band- en koorleden of voorde- lig te reserveren via de websites van de GBG www.gbgbrass.nl en Rejoice: www.rejoice-zuidhorn.nl. We hopen u te ontmoeten op 13 december aanstaande in Leek!

 • Wilt u ook graag eens met anderen eten, dan bent u welkom op vrijdag 12 december vanaf 18.00 uur in De Eetkamer van Oranje van Het Zonnehuis Oostergast. Vooraf opgave bij Alie Westra, telefoon 0594-503808 op maandag 8 december of dinsdag 9 december van 20.00 uur tot 21.00 uur. Geef bij de aanmelding door of u vervoer nodig heeft. De kosten zijn € 6,00 p.p.

 • Na een lange voorbereidingstijd heeft GKV de Rank Zuidhorn een vernieuwde website. Een werkgroep is samen met een webbouwer bezig geweest en het resultaat is hier te zien. Wat extra speciaal is: de Rank heeft nu ook een logo! Dit logo is geïntroduceerd tegelijk met de vernieuwde website.

 •  

  U kunt de kerkdiensten ook volgen en terugkijken via www.kerkdienstmeebeleven.nl. Te zijner tijd zullen we helemaal overgaan op deze service.